Drugog aprila, u periodu od 09 do 19 časova, održani su drugi po redu većinski izbori za Studentski parlament Fakulteta političkih nauka. Istovremeno birani su i predstavnici za Studentski parlament Univerziteta u Beogradu. Mesto održavanja bila je slušaonica 3.

Od petoro kandidovanih za SPUB, studenti FPN-a izabrali su Andriju Nikolić i Dobricu Bajića da ih predstavljaju sledeće akademske godine. Oba kandidata pohađaju studije politikologije.

Broj mesta u Studentskom parlamentu FPN-a je 25. Kandidati su birani po smerovima – ukupan broj čine po osmoro studenata sa studija međunarodnih odnosa i novinarstva, petoro sa studija politikologije i četvoro sa studija socijalnog rada.

Od oktobra će Studentski parlament FPN-a činiti sa međunarodnog smera Nikola Lazić, Vlade Stajić, Dajana Ostojić, Dimitrije Ilić, Uroš Ilić, Agatina Petrović, Mišel Zubenica i Andrea Matijević od kandidovanih 20;

Sa novinarskog smera Sofija Lazarević, Marko Đorđević, Danica Božović, Aleksandar Golubović, Isidora Simić, Sofija Stanković, Marija Božić i Milica Đerić od kandidovanih 16;

Sa politikološkog smera Jovana Stevanović, Uroš Ivaz, Joviša Ćirović, Miloš Moskovljević i Đorđe Ristić od kandidovanih 9;

Sa socijalnog smera Jovana Nikolić, Bojana Ilić, Miona Gajić i Nemanja Bučić koji su bili jedini kandidati za ovaj smer.

Preko 900 studenata je izašlo na studentske izbore. Pravo glasa imali su svi upisani studenti na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Časopis ,,Politikolog“ svim izabranim kandidatima čestita i želi uspeh u borbi za studentska prava.

Autor: Neda Jeremić

Izvor


Kategorija: Akademske vesti

Ознаке:, ,