Svetski dan osoba sa autizmom obeležava se svake godine 2.aprila, prema rezoluciji koju je donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija u decembru 2007. godine.

Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, organizuje manifestaciju ovim povodom na Trgu Republike 02.04.2015. od 12 do 14 časova. U okviru manifestacije na Trgu će biti postavljeno Jaje lepih želja kao simbol ljušture u kojoj žive osobe sa autizmom i njihove porodice. Iznad jajeta će biti ispisano: “Roditelji osoba sa autizmom imaju samo jednu želju, koja je tvoja želja…”. Posetioci će ulaskom u jaje napisati licnu želju i želju za osobe sa autizmom. Promoteri će na štandovima deliti flajere ovog udruženja.

U interaktivnim radionicama – osobe sa autizmom i deca bez invaliditeta šaraće drvena jaja, slikati i vajati. Organizovan je i kulturno-umetnički program, a nastupiće i hor “Čarolija“, deca sa autizmom članovi hora “Svitac“, mladi sa autizmom i karate klub „Nippon“.

„Coca Cola Hellenic“ je obezbedila besplatna pića učesnicima i posetiocima manifestacije. Manifestaciju će otvoriti Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Kao i prethodnih godina, manifestaciju će podržati i veliki broj poznatih ličnosti. Medijski pokrovitelji je televizija “Studio B“. Zaštitno lice manifestacije je Leontina Vukomanović.

Beogradsko udruženje će ovom manifestacijom napraviti još jedan korak ka cilju da se javnosti skrene pažnja na osobe sa autizmom kao i članove njihovih porodica, kojima je zbog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška.

Izvor


Kategorija: Vesti

Ознаке: